Leczenie

Forum

Astma. Ma ktoś? (karolcia)
ja tez mam ... a do tego starszna klase i nauczycieli kiedys miałą napad astmy.. przyszłam do szkoły i pisaliśmy spr oczywiscie kaszlałam non stop... i wtedy jedna koelzanka do mnie "ZAMKNIJ SIE WRESZCIE!" az mi sie smutno zrobiło bo ja na to nic poradzic nie moge! moja wychowawczyni rowniez twierdzi ze ja sie tylko wymiguje od tego i konczy sie na tym ze jestem pytana co lekcje... a jak odpowiadam to po chwili słysze "mozesz w koncu przestac i zaczac odpowiadac? ja sie nie nabiore na ta twoja chorobe. to nie jest sposob zeby sie wymigac od odpowiadzi!" i co zrobic?
(więcej...)

2
ASTMA............. (hania)
Witaj Czytam teraz bo trafilam do szpitala nieco , plucai oskrzela mialam zawalone ale naszczescie skonczylo sie tylko za zaszczykach dozylnych, kiedys wyladowalam pod tlenem ufff bylo ciezko.... ale dzis czuje sie dobrze moge skakac biegac znowu wszytko....... znowu bede mogla zapomnieco astmie choc moze nie powinnam ale zapomniamo niej jak jest oki dopki znowu mnie nie zlapie ... ale jest dobrze mam nadzieje ze jak najdluzej pozdrawiam milusio a co do ćwiczen byłabym zainteresowana, wszytkiego tzreba sie łapac by ten oddech złapac
(więcej...)

3
wazne. do astmatykow- lek SERETIDE dysk 250 - pytanie (Michalina)
Bylam ost. u lekarza. poniewaz kakurat bylam chora, powiedzialam mu o swoich problemach z kaszlem.. tzn ze czesto kaszle, ciagle suchy kaszel, ciezko mi sie go pozbyc. wiec prawie caly rok kaszle... powiedzial, ze moge miec astme, ktora wlasnie daje o sobie znac w momencie, jak choruje - kaszel uporczywy, ktorego ciezko mi sie pozbytc. Do tego swiszczacy oddech po chwili biegu, itp. Zrobil mi spirometrie.. wyszlo, ze malo powietrza wdycham, krew niezbyt dotleniona , astma, itd. Dal mi wlasnie ten lek do wdychania rano i wieczorem . Ktory ma rozszerzyc pojemnosc pluc, ulatwic przeplyw z oskrzeli -pluca, itd. I biore ten lek... i okropnie sie czuje. Nie wiem, czy to przez to.. jestem zmeczona, CIAGLE kreci mi sie w glowie, najgorzej jak nagle wstane, ciemnosc przed oczami. B. mnie to męczy. Czy to moze byc spowodowane tym lekiem? moze powinnam go odstawic? Jestem za ganica, nie mam za bardzo jak isc do lekarza. Moze ktos tuta bral ten lek albo zna sie na tym? prosze o odpowiedzi.
(więcej...)

1
Astma i co dalej? (Tola)
moj brat ma astme i co mc jezdzi do lekarza po inhalatory
(więcej...)

3
astma nabyta... (Kamila)
Nie ma astmy nabytej. Jest albo egzogenna albo endogenna. Egzogenna może mieć podłoże alergiczne. Choroba może rozpocząć się w każdym wieku, choć częściej występuje u oso które wcześniej chorowały na alergiczny nieżyt nosa. Astmy nie można wyleczyć. Można natomiast stosując się ściśle do zaleceń profilaktycznych i leczniczych ograniczyć objawy do tego stopnia aby choroba nie przeszkadzała w codziennym życiu. Na astmę chorują znani olimpijczycy, alpiniści, politycy itd. Ważne aby regularnie odwiedzać lekarza prowadzącego i stosować zalecone leki.
(więcej...)

2
ból przy oddychaniu (Kacper)
Powinieneś iść jak najszybciej do lekarza. Takie sprawy mogą być bardzo niebezpieczne. Trzeba to jak najszybciej zdiagnozować i rozpocząć właściwe leczenie.
(więcej...)

6
używki przy astmie (Krystek)
Witam mam 18 lat. Kilka lat temu zostałem wyleczony z astmy oskrzelowej. Kilka razy miałem napady duszności,które jednak nie powtarzały się po rozpoczęciu odczulania na roztocza i kurz. Chciałbym dowiedzieć się czy picie piwa(w niezbyt dużych ilościach co jakiś czas) może wpłynąć na powrót tej dolegliwości Ostatnio wypijam [iwo raz dziennie i teraz odczuwam dziwny ciężar w klatce piersiowej. Czy może to być związane z zażegnaną chorobą? Czy jeśli będę mniej pił to objawy astmy ustaną? Z góry dziękuje za odpowiedź
(więcej...)

1
Jak leczyć? (Laura)
Witam. Mam problem i chcę się jak najwięcej dowiedzieć na temat astmy. Lekarze podejrzewają u mnie tę chorobę. Proszę powiedzcie mi jak leczy się anemię?
(więcej...)

1
astma a sport (Tomek)
Hej, mam 17 lat i choruję na astmę, chciałabym czynnie uprawiać kajakarstwo. Czy przy astmie to możliwe?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...